Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Sprogseminar.dk
Sprognetværket

Bliv sprogligt opdateret i vores Sprognetværk

Sprognetværket er Danske Sprogseminarers forum for sproginteresserede – en oase for dem der i det daglige savner tid til fordybelse i sproglige emner. Vi mødes fire gange om året, og der er to spændende og underholdende foredrag ved hvert møde. Der bliver desuden god tid til at udveksle betragtninger over sproglige temaer med ligesindede.
 
Ved hvert møde i Sprognetværket serverer vi kaffe og kage plus en lækker buffet.

Retskrivningsordbogen 2024
Hvilke betragtninger gør Dansk Sprognævn sig i forbindelse med en ny udgave af Retskrivningsordbogen? Det fortæller Margrethe Heidemann Andersen om ved mødet den 14. marts. Margrethe er cand.mag, ph.d., og hun arbejder i Dansk Sprognævn. Hun sidder i øjeblikket til op over begge ører med den nye ordbog. Hun kan blandt fortælle at forperson kommer med ved siden af formand og forkvinde, og at Sprognævnet overvejer at indføre stavemåden 3D.

Aldersdiskriminerende sprog
Et andet tema i Sprognetværkets foredragsrække er aldersdiskriminerende sprog – det sprog som mange modne mennesker bliver udsat for i det offentlige rum. Her er det Monica Krog-Meyer der den 19. september leverer en opsang til dem der tydeligvis mener at livet mister mening omkring halvtredsårsalderen. Vel gør det ej!

Fang tidsånden
Hvordan afspejler den moderne sprogbrug tidens tendenser (”trends”)? Det har livsstilseksperten Christian Grau undersøgt. Den 7. november tager han udgangspunkt i konkrete eksempler og viser hvad de nye ord afslører om vores kultur og vores værdier. På den baggrund tegner han et billede af Danmark og danskerne i øjeblikket.
 
Pris og tilmelding
Prisen for hele 2023, dvs. 8 foredrag fordelt over 4 aftner, er 5.995 kr. ekskl. moms.
 
Se datoer og program på de to links herunder, hvor du også kan tilmelde dig.
 
Mange hilsner
Jane Hansen
Direktør, cand.mag.