Se nyhedsbrevet online her
 
 
 
 
 
 
Sprogseminar.dk

Sprogkurser, der lærer dig at anvende ChatGPT som nyttigt arbejdsredskab

ChatGPT er lige nu på alles læber. Også på vores, for ChatGPT er et nyttigt arbejdsredskab for alle, der arbejder med sprog. Som med alle andre arbejdsredskaber er det dog vigtigt at bruge den korrekt og at kende dens styrker og svagheder. Når du er fortrolig med ChatGPT, kan den blive en kæmpe hjælp for dig og spare dig for masser af tid. Desværre kan du ikke altid stole på eller bruge svarene. ChatGPT laver nemlig fejl – eller moraliserer og blander sig i de tekster, den får at arbejde med. På de to nedenstående kurser bliver du ikke blot bedre til korrekturlæsning og kommatering. Du lærer også at arbejde med kunstig intelligens, så du kan navigere uden om faldgruberne og udnytte tjenesten til din fordel – uden at den løber om hjørner med dig.

Todageskursus i korrekturlæsning med ChatGPT
Sprogfejl svækker en teksts troværdighed. De ødelægger tilliden til afsenderen. Korrekturlæsning er derfor en af de vigtigste discipliner for alle, der arbejder med skriftlig dansk. På dette todageskursus får du trænet dit falkeblik for fejl og lærer, hvordan du over for tvivlere altid kan dokumentere, at dine rettelser faktisk er korrekte. Du lærer at bruge den uundværlige Håndbog i Nudansk, og du lærer at slå op i retskrivningsreglerne på dsn.dk og sproget.dk. Vi inddrager desuden kunstig intelligens og lærer dig, hvordan ChatGPT kan bruges som et relevant supplement.

Dato og tid: 3.-4. april 9.00-16.00
Sted: Center for Ledelse, Folke Bernadottes Allé 45, 2100 København Ø
 
Eller
 
Dato og tid: 15.-16. april 9.00-16.00
Sted: Radisson Blu Scandinavia Hotel, Margrethepladsen 1, 8000 Århus C
 

Pris: 8.995 kr. ekskl. moms
Underviser: Jane Hansen
 
Gratis parkering begge steder.

Kursus i kommareglerne med ChatGPT
Mange mennesker har en forestilling om, at de behersker de danske kommaregler. Men man skal bare åbne en avis for hurtigt at få bekræftet, at det står sløjt til med kommatering i dagens Danmark. Problemet bunder ofte i manglende kendskab til dansk grammatik, da kommasætning kræver forståelse for bl.a. sætningsled og ordklasser. På dette kursus lærer du at bruge Sprognævnets hjemmeside og sproget.dk, så du kan sætte kommaer, hvor grammatikken kræver det. Vi inddrager desuden kunstig intelligens og lærer dig, hvordan ChatGPT kan bruges som et relevant supplement.

Dato og tid: 11. april 9.00-16.00
Sted: Center for Ledelse, Folke Bernadottes Allé 45, 2100 København Ø
Pris: 4.995 kr. ekskl. moms
Underviser: Jane Hansen
 
Gratis parkering.
 
Mange hilsner